Ondernemen is Topsport

Ondanks dat atletiek een individuele sport is, maakte ik als topzevenkampster, deel uit van een groot team. Of eigenlijk maakten zij deel uit van mijn team. Trainers, coaches, dokters, fysiotherapeuten, osteopaten, trainingsmaatjes, sponsors etc etc. Als topsporter ben je constant in  beweging, letterlijk, maar ook figuurlijk. En al deze begeleiding stond in het teken van één doel: de Olympische Spelen.

De vraag die als topsporter constant in je hoofd zit is:

Bevind ik me in de optimale situatie om een topprestatie te leveren?”

Zijn mijn omgevingsfactoren aangepast aan mijn doelen? Zijn er gedragsfactoren die ik moet aanpassen? Waar ben ik goed in? Wat moet ik ontwikkelen? Heb ik belemmerende gedachten? Waar haal ik mijn motivatie vandaan? enzovoorts.

Het ondernemerschap lijkt hierin erg op topsport. Als ondernemer zit je constant in het patroon van ‘plan – do – check – act’.

Het doel van de workshop is dat je al ondernemer gaat onderzoeken of jij je in de optimale situatie bevindt om resultaten te boeken? En waar er eventueel nog winst te behalen is! Je gaat naar huis met handvatten om je onderneming nog resultaatgerichter en effectiever te maken, zonder dat dit ten koste gaat van het werkplezier! Topsporters doen namelijk in eerste instantie aan sport omdat ze het leuk vinden, omdat het hun passie is en omdat ze op zoek zijn om het beste uit hunzelf te halen. 

Communicatie en Motivatie binnen de organisatie

Merk jij dat jij of jouw werknemers niet zo gemotiveerd zijn als je zou willen? Waar zou het aan liggen? Hoe kun je dat bespreekbaar maken en, nog belangrijker, verbeteren, zodat de resultaten voor zich gaan spreken, maar je werknemers ook gelukkig zijn op hun werk.

Deze workshop biedt handvatten om de communicatie en motivatie binnen jouw organisatie te verbeteren.

De doelstellingen van de workshop:

  • Het creëren van een optimale werksituatie
  • Verantwoordelijkheid leren nemen
  • Doelstellingen leren formuleren
  • Assertiviteit en effectiviteit ontwikkelen
  • Tijdsmanagement verbeteren
  • Beslissingsvaardigheid verbeteren
  • Motivatie vergroten
  • De relatie met anderen verbeteren